Inom storkök har rengöringsrutiner och utrustningar utvecklats långsamt. Rengöring är fortfarande ett slitsamt fysiskt arbete i de flesta storkök. Inredningar, utrustningar och hjälpmedel bör redan från början vara anpassade till rengöringsrutiner som ger ett mikrobiologiskt bra resultat, allt för att servera kunden “säker mat”.
Vi använder oss av Lagaforsmetoden, en skumrengöringsteknik som baseras på Zinnerska cirkeln och HACCP. Metoden är marknadsledande inom livsmedelsindustrin och har där använts i många år med dokumenterat goda resultat.
Ökad produktivitet — minskad miljöpåverkan
Lagaforsmetoden gör att ytorna blir mikrobiologiskt renare på kortare tid. Vattenförbrukningen minskar genom att vattenmängd ersätts med förhöjt tryck.
Metoden är bättre för miljön i och med att kemikalie förbrukningen sjunker med kontrollerad dosering. Den sparar energi genom minskad vattenmängd och kontrollerad temperatur. Dessutom minskas den fysiska insatsen med hjälp av förhöjt vattentrycket och rätt val av kemikalie.
Vi vill mycket gärna träffa dig
Planerar du att investera i en ny diskanläggning eller är du allmänt intresserad av framtidens flygcateringkök och diskrum?