Matdistributionsvagnar – brickdukad och kantinserverad mat
Frukost, lunch, middag och kvällsmat. I sjukhusköket lagas varje dag många måltider för patienter med olika kostbehov. Maten dukas på brickor och placeras i en matvagn som levereras till avdelningarna. Det är vanligt att all mat, varm som kall, ställs i samma utrymme med ett lock som skydd över tallrikarna. Det betyder att den varma maten värmer upp den kalla, smakupplevelsen försämras och det strider mot livsmedelslagstiftningen som ställer på att maten ska hålla rätt temperatur.
Vi har alltid en lösning för dina behov. Genom att vi samarbetar med Electro Calorique kan vi erbjuda matvagnar för som behåller matens rätta temperaturer. Det franska företaget har i över 80 år tillverkat olika typer av vagnar för transport av varma och kalla matvaror, måltider dukade på bricka eller i kantin.
Matvagnen är uppdelad i en varm och en kall sektion. En fast termisk barriär inuti vagnen isolerar och förhindrar överföring mellan värme och kyla. Med hjälp av datorstyrd automatik programmeras vagnen med uppvärmningsfunktioner för olika måltidstyper samt för varierande serveringstider under veckodagarna. Funktionen medger också varierande tider för brickdukning. Vagnens alla funktioner kan även skötas manuellt. Matvagnen kommer med många funktioner:
- Plattor med kontaktvärme med individuell värmestyrning för varje bricka håller önskad temperatur under hela serveringstiden
- Aktiv kyla med en inbyggd kylkompressor.
- Fyra dörrar gör det enkelt att hantera den kalla respektive varma sektionen
- Två fasta och fyra vridbara hjul underlättar rotation på plats
- Stötfångaren skyddar vagnen med öppna eller stängda dörrar
- De flesta vagnar från Electro Calorique kan tvättas i en vagndiskmaskin.
Kontakta oss om du vill veta mer om Electro Caloriques mat- och kantinvagnar.