Restauranger och storkök har höga krav på effektivitet, hygien och säker hantering av mat. Diskomat erbjuder kunskap, avfallssystem samt erfarenhet från projekt avseende förskolor till stora sjukhus och personalrestauranger. Vi utgår från mängden avfall samt vilken typ av avfall som ska hanteras när vi presenterar en unik lösning för just din verksamhet.
Avfallshantering i sjukhus- och personalrestauranger
Kraven på hygien i sjukhusmiljöer är hög och motsvarande krav ställs på säkerheten kring avfallshanteringen. Diskomat skapar tysta, hygieniska och effektiva lösningar för avfallshantering på sjukhus- och sjukhusrestauranger.
Miljövänlig energi med Eco Waste Away
Vi har utvecklat Eco Waste Away, ett avfallssystem som hanterar upp till 2 000 liter matavfall per timme. Eco Waste Away samlar upp och transporterar organiskt biologiskt nedbrytbart matavfall ut från köket till en tank. Avfallet töms i ett inkast på bänken, mals ner till en massa som transporteras med vakuumsug genom en ledning till en lagringstank. En till två gånger i månaden tömmer slamsugbilen tanken och transporterar massan till en anläggning som omvandlar massan till ny miljövänlig energi i form av biogas och gödning.
Fördelar med Eco Waste Away:
- Automatiserat
- Inget avfall hanteras manuell eller lagras i öppna kärl
- Renare kök
- Säkrare hygien för medarbetare och restauranggäster
- Matavfallet blir miljövänlig energi
- Sugning av matavfall direkt till tank
- Slutet system – osynligt och luktfritt
- Inga korsade flöden
- Utan manuell hantering och tunga lyft
- Nolltaxa för hämtning av matavfall
- Inget behov av kylt soprum
- Sparar tid och yta
- Minimalt underhåll
- Rengörs normalt med vatten
Vill du veta mer om Eco Waste Away? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.